3 kroky k dlouhé životnosti potisku trička | Blog
29.06.2018
DarčekyOdSrdca
2018-06-29 3 kroky k dlouhé životnosti potisku trička      Délka čtení: 2 min.

3 kroky k dlouhé životnosti potisku trička

Žena v tričku s potiskemTričko s nápisem vnese do vaší rutiny trochu zpestření. Fotka s manželem, výlet s dětmi, bláznivé pohádkové postavičky nebo cokoli, co máte rádi. Neobávejte se, že taková trička jsou nepraktická. Se správnou péčí si je užijete do sytosti.

 

1. Typ potisku

Známým pojmem v oblasti tisku, a to nejen triček, je sítotisk. Jde o přenášení barvy na podklad přes síťovinu. Každá barva na šabloně se nanáší samostatně. Zařízení je finančně nákladné, a proto je vhodné při vyšší produkci tisku. Při přímém tisku se barva aplikuje přímo na vlákna textilie. Sublimace probíhá tak, že se motiv nejdříve vytiskne na fólii a působením tepla a tlaku se na textil „nažehlí“.

 

2. Materiál

Možnosti potisku souvisí s materiálem trička. Technologie přímého tisku se využívá na čistě bavlněné nebo smíšené trička, přitom bavlna tvoří minimálně polovinu složení. Líbí se vám různé pestré barvy a nebo jejich kombinace? Výhodou tohoto typu potisku je, že může být vytvořen na žluté, modré i růžové tričko. Mírnou nevýhodou je, že potisk je na dotyk odlišný od zbytku trička.

Při sublimaci proniká barva hlouběji do vlákna, a proto potisk na tričku déle vydrží. Potisk je možné aplikovat na syntetická vlákna jako polyester, ale jen na bílý podklad. Motiv na tričku má pěkné zářivé barvy a není odlišný od jiných částí trička.

 

3. Aby dlouho vydrželo aneb váš kousek péčečerné tričko s potiskem - vtipným nápisem

Třetím krokem k dlouhé životnosti je vaše péče. Vždy dodržujte doporučení při praní. Vlastnosti potisku jsou v tomto případě nadřazené parametrům trička, takže neperte podle osvědčených metod praní bavlny, ale podle možností barevného motivu. :)

Dobrá zpráva je, že ho nemusíte prát pouze ručně. Při praní a žehlení ale musíte dodržovat několik zásad. Ty zajistí, že vám tričko dlouho vydrží:

  • před praním ho otočte z druhé strany
  • perte ho při maximální teplotě 30°,
  • nepoužívejte bělící a chlórové prostředky,
  • motiv nikdy nežehlete,
  • zbytek trička žehlete při nízké teplotě (max. 110°)

Nejdůležitější je šetrná manipulace. I na vás záleží, zda mu přidáte nebo uberete léta „života”.

 

Bílé tričko s potiskem - nápisem Dad + Mum = MeA co děti?

Dnešní technologie jsou bezpečné jak pro dospělé, tak i pro děti. Právě ony milují barevné a „vyprávějící“ oblečení, se kterým zažijí spoustu zábavy. Zahrajte si hru, při které zhotovíte tričko spolu. Vaše dítě bude nadšené, když uvidí, že několika kliky vytvořilo tričko, které bude později i nosit. Otevřete jeho fantazii a nápady.

 

Tričko s originální fotkou nebo zajímavým motivem

Objednejte si tričko s vlastním potiskem. Staňte se tvůrci, a přizpůsobte si dizajn podle sebe. Vyberte si z různých střihů, barev a vykouzlete na něm fotku nebo nápis, které nejlépe odzrcadlí vaše zájmy a hodnoty. Nebo potěšte blízkého milým dárečkem od srdce.

 

Chci si objednat tričko