Jak se připravit na nezapomenutelný Halloween? | Dárečkyodsrdce.cz
09.10.2023
DarčekyOdSrdca
2023-10-09 Jak se připravit na nezapomenutelný Halloween?      Délka čtení: 4 min.

Jak se připravit na nezapomenutelný Halloween?

Když se řekne Halloweenská noc, hned si představíme rozsvícené halloweenské dýně, propracované hrůzostrašné kostýmy, halloweenské dobroty a podzimně-strašidelné dekorace  od výmyslu světa. Je to období, kdy můžeme popustit uzdu naší fantazie a zažít neopakovatelnou zábavně-strašidelnou atmosféru. Máme pro Vás pár tipů a doporučení na to, jak se co nejlépe připravit na nezapomenutelný Halloween. Věnovat se budeme tomu, jak vybrat dokonalý halloweenský kostým pro děti i dospělé, jak si vyrobit originální DIY halloweenské tričko či mikinu s potiskem podle vašich představ. A samozřejmě neopomeneme ani inspirace na halloweenské pochoutky a dekorace do domácnosti.  Projdeme jednoduše všechno to, co může pomoci k tomu, aby byl Váš Halloween skutečně nezapomenutelný. Tak pojďme na to.

Nápady na originální halloweenskou výzdobu Vaší domácnosti

S blížícim se Halloweenem všichni hledáme ty nejlepší nápady na strašidelnou výzdobu, abychom z našich útulných domovů vykouzlili strašidelné zámky pro halloweenskou párty.

V halloweenské výzdobě nesmí chybět různá světla a svíčky. Vyrobte si jednoduché a levné halloweenské osvětlení. Potřebujete jen trochu kreativity, chuť tvořit a trošku času. Vyrobte si strašidelné originální lucerny na Halloween z prázdnych lahví od piva, vína nebo ze zavařeninových pohárů. Vyzdobte je s ozdobami s halloweenskými motivy a pokreslete je například fixami na sklo.

Osvětlení si můžete vyrobit i ze starých známých velkých dýní, které by na Halloween neměly chybět v žádné domácnosti. Dýni nejdříve „vypitvejte“ a vyřežte do ní otvory, které budou připomínat strašidelnou tvář. Můžete ji také pokreslit černou fixou či klidně i lesklými, metalickými barvami, abyste dosáhli ten správný wow efekt. Svíčkami si vyzdobte nejen místnosti, ale halloweenské osvětlení a dekorace použijte i na výzdobu vchodových dveří a oken, osvětlíte tak temnou noc plnou halloweenovských přízraků.

hallowenská výzdoba

Do halloweenské výzdoby se hodí i strašidelný věnec na dveře z barevné příze, papíru a umělých pavouků. Okna si můžete vyzdobit samolepkami na okna, barvami na okna nebo obkreslenými šablonami se strašidelnými halloweenskými motivy. Nezapomeňte do výzdoby na Halloween zakomponovat i červenou barvu a nápisy imitující krev. Jedinečná, strašidelná a originální výzdoba, dělá každý Halloween nezapomenutelným.

Tipy na originální halloweenské jídlo

Jídlo na halloweenskou párty by mělo nejen dobře chutnat, ale mělo by být i pěkně strašidelně dozdobeno a naaranžováno v rámci halloweenské výzdoby. Při aranžování jídla Vám pomůžou i zápichy do jídel s motivy na Halloween a ubrousky s halloweenským potiskem. Klíčem k úspěchu je při přípravě halloweenského menu se odvázat, jelikož kreativita je tou najdůležitější ingrediencí při této přípravě.

Zdravé halloweenské menu? Mandarinky si můžou zahrát na mini „dýně“, jako vitamínová halloweenská bomba na dětské halloweenské párty. Do halloweenského menu se skvěle hodí i Hokaidová krémová polévka vyzdobená dýňovými semínky. Z hokaida si můžete připravit i zdravý halloweenský cheesecake nebo muffiny, do kterých zapíchnete ozdoby se strašidelnými motivy.

Máte radši něco sladké? Tak potom se porozhlédněte po strašidelných gumových bonbonech, například ve tvaru lidského oka, červíků, pavouka či napodobeniny odřezaného prstu. Nebo si upečte oblíbené linecké pečivo ve tvaru příšerek, duchů nebo dýní, které můžete krásně ozdobit potravinovými barvami.

halloweenské cukroví

Máte rádi slané pochutiny? Tak ve Vašem halloweenském party menu nesmějí chybět ani různé slané pochoutky ve tvaru strašidel, pavučin či rovnou pavouků. Porozhlédněte se ve Vašich oblíbených potravinách a najděte ty správné „strašidelné“ tvary mezi slanými pochutinami.

Zábavné hry a aktivity pro rodinu či partu na Halloween

Halloween je období, kdy můžeme zapomenout na dospělácký svět, jít na strašidelné procházky, bláznivé halloweenské diskotéky nebo doma uspořádat párty plnou halloweenských her s Vašimi nejbližšími přáteli či rodinou.

Mezi hrami na Halloween by nemělo chybět "lovení jablek". Je to starodávná hra, při které se dají jablka do vědra nebo lavoru plného vody a hráči je mají za úkol vytáhnout jen pomocí úst a zubů. Zábavné a originální může být i mini strašidelné halloweenské kino, klidně i ve dvojici. Zhasněte světla, nachystejte misu plnou popcornu a pustěte si ten nejstrašidelnější horor. V případě, že si uděláte halloweenské kino s Vašimi dětmi vsaďte na pohádky typu Adamsova rodina nebo Hotel Transylvánie, které krásně doplní halloweenskou atmosféru.

Nestihli jste připravit halloweenskou výzdobu? Zakomponujte ji do her na halloweena. S přáteli můžete soutěžit o nejhezčí a zároveň najděsivější dýni na Halloween. Každý tak může ukázať své schopnosti a vyrobit si originální strašidelnou dekoraci.

děti vyřezávají dýně

Jak vytvořit kostým na Halloween, vlastní halloweenské tričko či mikinu?

Při výběru halloweenského kostýmu pro malé, ale i velké, je si v první řadě dobře vybrat téma. Máte rádi horory nebo máte slabost spíše pro komické postavy? Kostým by měl odzrcadlit Vaši osobnost a to, co máte rádi. Zároveň byste se v něm měli cítit během celé halloweenské noci pohodlně. Nezapomeňte ani na malé doplňky ke kostýmu. Můžou to být drobnosti, které Váš kostým dostanou na úplně jinou úroveň. Či už si vytvoříte hrůzostrašný make-up s barvami na tvář, zakomponujete halloweenský klobouk nebo masku na tvář, právě tyto maličkosti umocní celkový dojem.

Originálním kostýmem na Halloween a zároveň i originální dekorací může být například duch. Kostým nebo dekoraci ducha vyrobíte jednoduše ze staré bílé plachty nebo ubrusu, do kterého vystřihnete díry na oči a ústa, a zároveň dokreslíte strašidelné zuby, či jiné detaily tváře strašidla. Pokud se bude jednat jen o dekoraci, nemusíte nic vystřihovat, budete jen kreslit na textil popisovači a nezapomeňte si koupit a nafouknout jeden balon, který bude pod plachtou sloužit jako hlava dekorace ducha.

rodina slaví halloween

Nejen Halloween, ale i jeho plánován může být zábava. Hlavně když se do toho zapojíte s celou partou nebo dětmi a vytvoříte si kostým svépomocí, tzv. DIY. Vytvořte si tričko s vlastním potiskem a mikinu na Halloween s potiskem podle sebe. Realizace je jednodušší, než si možná myslíte. Máte dvě možnosti, podle toho kolik do této zábavné aktivity chcete investovat času a energie:

1. DIY tričko a mikina na Haloween

Potřebujete ideálně jednobarevné tričko či mikinu, barvy na textil a šablony s halloweenskými motivy. Množství nápadů na halloweenské motivy, které přepracujete do vlastních šablon najdete na internetu, buď si je rovnou stáhnete, vytisknete a vystřihnete, nebo si je vymyslíte či překreslíte z monitoru. Potom je jednoduše položíte na oblečení a barvami na textil namalujete. Představte si ten obdiv ostatních když dorazíte na halloweenskou párty ve své vlastnoručně vyrobené mikině či tričku.

2. Tričko a mikina na Haloween s vlastním potiskem

Tato možnost je vhodná pro méně kreativní osoby, případně pro ty, co nemají dostatek volného času. Jednoduše si objednáte tričko nebo mikinu s vlastním potiskem. Vyberete si fotografii nebo halloweenský motiv, který na oděv chcete natisknout, zadáte jej do objednávky a tričko či mikina v profi kvalitě je na světě.

trička s vlastním potiskem

 

Po jakých halloweenských motivech sáhnout? Určitě to nebude krok vedle, když najdete pěkně ztvárněný například strašidelný hrad, čarodejnice letící na pometlech, přízraky, vrány, lebky, duchy nebo hrůzostrašné postavy s dýní namísto hlavy.

Tak na co ještě čakat? Objevte v sobě kreativního ducha. Vytvořte si vlastní tričko, mikinu a jiné oděvy na Halloween s vlastním potiskem.

Objednat tričko na Halloween s vlastním potiskem