Jak se vyrovnat s osamělostí na Valentýna? Tipy pro nezadané | Blog
08.02.2024
DarčekyOdSrdca
2024-02-08 Jak se vyrovnat s osamělostí na Valentýna? Tipy pro nezadané      Délka čtení: 4 min.

Jak se vyrovnat s osamělostí na Valentýna? Tipy pro nezadané

Valentýn nemusí být jen pro zamilované páry s růžovými brýlemi. I když jste single, máte možnost vypořádat se s pocity osamělosti a tento den přetvořit na oslavu sebelásky, přátelství a blízkých. Inspirujte se povzbudivými tipy na Valentýna pro nezadané, které vám pomohou ustát samotu, aniž byste sklouzli do pochmurného rozpoložení. Od setkání s blízkými, užití si dne pro sebe, až po tvorbu osobních dárků nebo dokonce sestavení fotoknihy plné vašich vzpomínek – existuje mnoho cest, jak si užít Valentýn i bez romantiky s partnerem či partnerkou.

Tipy jak přežít Valentýna pro nezadané a užít si svobody

Valentýn bývá často vnímán jako oslava těch, kteří jsou zamilovaní. Pokud jste však momentálně sólo, nemusíte se cítit opuštění. Existuje mnoho tipů na Valentýna pro nezadané, abyste si tento den užili i bez pocitu osamělosti. Takže hlavu vzhůru a zkuste slavit lásku ve všech jejích formách – tu k sobě samému, ke kamarádům nebo k rodině a blízkým. Naplánujte si na tento den do vašeho kalendáře program, který vás naplní štěstím.

Zaregistrujte se například na kurz malování, jděte do kina na dobrý film nebo si udělejte filmový večer u vás doma, zacvičte si jógu nebo se setkejte s kamarádkou na kávě. Dopřejte si wellness den v nějakém beauty centru nebo si napusťte doma vanu horkou vodou se spoustou pěny a se svíčkami pro dotvoření příjemné atmosféry. Nejkrásnější dárek na Valentýna může být čas darován sobě. Nebojte se ani nostalgických vzpomínek. Vytáhněte si staré fotky, ukliďte si nové fotografie a dejte je dohromady do fotoknihy plné krásných vzpomínek. Vytvořte z fotografií dárečky a obdarujte na Valentýna někoho z vašich nejbližších kamarádů či rodiče.

oslava valentýna s popcornem v kině

Nezapomínejte na to, že být sólo nemusí automaticky znamenat, že se cítíte osaměle. Valentýn může být skvělým dnem pro trochu více sebepoznání a sebehýčkání, darujte si maximum pozornosti. Uvařte sobě a vašim blízkým super večeři, pořiďte si dárek nebo květiny, které rozjasní vaši domácnost. Hlouběji se zamyslete a poděkujte si za všechny vztahy, které jste v životě zažili, něco vás naučili a posunuli dál.

Návod na šťastný Valentýn bez partnera: Setkání s rodinou a přáteli

Valentýn může být kromě romantiky také o spojení se s lidmi, kteří nám dělají život šťastnějším, s našimi přáteli a rodinou. Setkání a oslava s těmi, které máte rádi, vám může pomoci překonat pocity osamělosti a připomenout vám, jak moc jste ve skutečnosti obklopeni láskou. Zorganizujte společný oběd nebo večeři a využijte této příležitosti jako čas k vytváření nových krásných vzpomínek. Společné stolování a sdílení jídla jsou jedním z nejstarších způsobů, jak posilovat vztahy a cítit se ve spojení s ostatními. Nezapomeňte zavolat a vytvořit dárky pro babičky a dědečky, nebo jiné starší příbuzné, možná právě oni měli v plánu trávit Valentýn o samotě a právě vy to můžete změnit. Překvapte je milým fotodárkem, klidně i z fotografií z jejich mládí a pozvěte je na večeři. Pokud každodenní osamělost rozeženete tím, že posílíte pouta mezi vámi a vašimi blízkými, dokážete každý den a také Valentýn obrátit na den plný štěstí a lásky. A to bez ohledu na to, zda máte svoji polovičku nebo prozatím ne.

večeře s přáteli na valentýna

Vytvoření fotoknihy jako lék na osamělost na Valentýna

Valentýn je skvělý čas na to, abyste si pohráli s kreativitou a uvědomili si, jaké úžasné momenty vám život přináší. Vytvořte si vlastní fotoknihu nebo jiné dárečky s použitím vlastních fotografií. Je to super zábava, vyberte si do fotoknihy všechny top fotky - od těch z letních výletů až po narozeninové oslavy nebo jiné na fotkách zachycené okamžiky, při kterých máte chuť se usmívat. Vezměte ty nejlepší vzpomínky a dejte je dohromady s vašimi postřehy nebo myšlenkami. Každá jedna fotka má za sebou nějaký příběh a každá strana takovéto fotoknihy může odhalit část vašeho života. Podělte se o tyto příběhy s sebou nebo s přáteli a proměňte Valentýn na den nabitý emocemi a sladkou nostalgií, i když zrovna nemáte polovičku.

fotokniha z fotografií d přáteli na valentýna

Pozvedne vám to náladu a ukáže, že život je plný barev i bez zamilované polovičky. Nemusíte být žádný Picasso, abyste si vytvořili svůj vlastní fotoobraz či fotoknihu, tedy dílo, na které budete pyšní. Díky našim službám to hravě zvládnete i vy. Z vašich fotek tak můžete snadno zmistrovat stylovou fotoknihu, fotoobraz či klidně i kalendář s vlastními fotkami.

Pamatujte: „Štěstí nepřichází zvenčí, ale je to skvost ukrytý hluboko v nás.“

Valentýn s dárky pro přátele – oslava lásky trochu jinak

Na Valentýna můžete obdarovat své kamarády pěkným dárkem a strávit s nimi čas. Stačí i malá pozornost v podobě pohlednice s vlastní fotkou či motivem a věnováním. Valentýnka.

pohlednice s vlastní fotkou s motivem valentýna

Zorganizujte tematický večírek s přáteli. Podarujte si navzájem dárečky, pusťte si dobrý film, pobavte se, zahrajte si zábavné společenské hry. Náš tip je, že i společenské hry si můžete ozvláštnit a nechat vyrobit z vlastních fotografií - např. personalizované sedmové hrací karty, pexeso z vlastních fotografií či domino z vašich fotek. Osamělost na Valentýna je jen stav mysli a vy ho můžete obrátit naruby těmi nejlepšími se společenskými aktivitami.

Tipy na Valentýna pro nezadané říkají jasně: Jak zvládnout Valentýna o samotě? No přece s objetími od těch nejdražších, nejbližších as řádnou dávkou sebelásky. Tak co říkáte? Jste připraveni oslavit tento den trochu jinak a přesto si užít spoustu zábavy a lásky?

Nakupovat fotodárečky