Pera či klíčenky s fotkou: víte už, co darujete tatínkovi ke Dni otců? | Blog
07.06.2023
DarčekyOdSrdca
2023-06-07 I otcové mají svůj den: Překvapte toho svého s dárečkem na míru      Délka čtení: 2 min.

I otcové mají svůj den: Překvapte toho svého s dárečkem na míru

Den otců připadá i tento rok na třetí červnovou neděli. Chcete toho svého překvapit něčím originálním? Poradíme Vám několik nápadů na dárek pro otce, který mu vykouzlí úsměv na tváři.

Dárek ke dni otců

 

Jak najít nejlepší dárek ke Dni otců?

Den otců může dát v některých případech skutečně zabrat. Je to s nimi totiž o něco náročnější, než s maminkami. Existuje však cesta, jak zjistit, co otce potěší. Tak například, ve většině případů mají tatínci rádi praktické dárečky, které nějak nesouvisí s jejich zálibami. Třeba proto dostatečně včas nastražit uši a pozorně naslouchat, co říkají. Určitě tak přijdete na pár tipů a inspirací na vhodný dárek ke Dni otců. Pokud přece jen potřebujete trochu pomoci, zde je pár ověřených nápadů.

Co potěší otce? Vyzkoušejte adrenalinové zážitky

Dárek ve formě zážitku patří všeobecně mezi nejoblíbenější dárečky. Speciálním překvapením pro otce může proto být adrenalinová jízda na závodním okruhu, bungee jumping, nebo let balonem.

V tomto přpadě však nejde o drobnost, ale o něco finančně náročnější dárek. Pokud však máte pocit, že právě tento rok byl ve vašem vztahu s otcem vyjimečný, případně se mu chcete za něco odvděčit větším darem, rozhodně vsaďte na zážitky.

A aby z toho vznikla krásná památka na celý život, nezapomeňte tu nejlepší momentku zvěčnit v podobě fotoobrazu nebo jiné dekorace.

Dárek pro otce ze srdce? Potiskněte ho

Hledáte skutečně osobní kousek? Pomůžou Vám dárečky, které můžete personalizovat. To znamená, že je dotvoříte podle svých představ - například fotkou, citátem, vtipným textem, nebo věnováním ke Dni otců. Potisknout se dá již téměř cokoliv, od ručníků, kšiltovek až po dekorační SPZ do auta.

V případě sportovně založených otců jsou vhodnou volbou trička nebo mikiny s potiskem, pro kávičkáře originální hrnečky s vlastním potiskem. Praktickým dárkem jsou i klíčenky s fotkou, nebo identifikační štítky dog tag.

SPZ s vlastním potiskem

Vyberte dárek pro otce, který si užije společně s mámou

Pokud máte doma tátu, ktrý má spoustu povinností a občas i stresu, dopřejte mu to nejcennější, co všichni máme. Čas. V ideálním případě strávený v blízkosti milované osoby. Zkuste mu darovat ke Dni otců dárek v podobě lístků na koncert nebo do divadla, či do kina. Odreaguje se tak od starostí a navíc tím rodičům dopřejete krásné strávené chvíle ve dvojici.

Připravte ke Dni otců menu nebo dobroty, kterým neodolá

Zaručeným způsobem, jak vyčarovat radost v mužských očích je dobré jídlo. Má rád svíčkovou, štrúdl a kvalitní sekt? V jeho slavnostní den mu můžete splnit klidně i všechna tato přání. Jelikož tento svátek připadá vždy na neděli, máte zaručeně dost času na nákup a také na přípravu. Oblíbený šálek čaje nebo ranní kávy mu zase můžete připravit do hrnečku s věnováním nebo srdečným citátem.

Nejvzácnější dárek pro každého otce jsou společné chvíle

A drobná rada na závěr. Abyste pochopili mužské principy, nezapomeňte na to, že muži nejsou tak sentimentální jako ženy. Své děti však nadevše milují a rádi s nimi tráví čas. Den otců je proto ideální příležitost na to, abyst odložili všechny komunikační nástroje moderní doby a jednoduše si se svým otcem povykládali a strávili společné chvíle. A nezapomeňte mu během dne připomenout, jaké vyjimečné místo ve vašem životě má.

Vybrat dárek pro otce