Vyrobte si doma tričko s potiskem. Víte, jak na to? | Blog
02.07.2018
DarčekyOdSrdca
2018-07-02 Vyrobte si doma tričko s potiskem. Víte, jak na to?      Délka čtení: 2 min.

Vyrobte si doma tričko s potiskem. Víte, jak na to?

Určitě jste už slyšeli o tom, že tričko podle svých představ si můžete vyrobit doma na koleně. Způsobů, jak na to, je vícero. My jsme se rozhodli vám představit jeden z těch zajímavějších, a to ruční malování. Neztrácejme čas a pojďme na to.

Co potřebujete

Pomocí jen několika výtvarných potřeb a vaší zručnosti si dokážete vyrobit nádherné tričko. Samozřejmě, budete tomu muset obětovat trochu času a možná se vám nepodaří nakreslit hezký motiv hned napoprvé.

Na ručně malované tričko potřebujete:

  • barvy na textil (2 – 3),
  • štětec,
  • jednobarevné tričko,
  • konturku,
  • velký kartón,
  • kolíčky na prádlo,
  • žehličku,
  • tenké plátno (u nažehlování).

Jaký je postup?

Nejdříve navléknete pod tričko dostatečně velký karton. Na to, aby se nekrčilo, využijte kolíčky na prádlo. Ze všech stran (shora, zdola, z obou boků) je na něj připněte, aby bylo tričko na kartónu úplně natažené.

Můžete se pustit do malování na textil. Vyberte si jednoduchý vzor, který na tričko nakreslíte pomocí štětce a barev. Můžou to být květy, strom, příroda, ale i portrét člověka, jestli si troufáte. Mějte před sebou předlohu, abyste se měli o co opřít.

Jako poslední krok musíte barvy zafixovat žehličkou. Na tričko položte tenké plátno nejdříve z jedné strany a pomocí žehličky po něm 2 – 3 minutky přecházejte. Stejný postup zopakujte i z druhé rubové strany trička.

Co je ještě důležité říct, takováto trička byste měli prát v ruce nebo šetrným ekologickým pracím prostředkem při teplotě do 40 stupňů.

Bílé tričko s potiskem golfistyOddechovka i výdělek

Vlastní tričko s potiskem se pro vás může stát volnočasovou zábavou. Pokud se taková trička naučíte profesionálně vyrábět, můžete si přivydělat a mnohým ženám i mužům zalichotíte originálními motivy. Dnes často vidíme netradiční obrázky i na doplňcích, jako jsou tašky přes rameno nebo kšiltovky. Pokud bychom zabředli i do formální oblasti, tak pochlubit se dá i netuctovou kravatou.

Bez námahy a štětce – tričko s potiskem už do 10 minut

Jestli nejste z těch, co se vyžívají v tvořivé práci, ale máte rádi věci rychle a efektivně, máme pro vás šikovnou alternativu. Vyrobte si tričko s vlastním motivem na naší stránce.

Do rozhraní nahrajte fotku ze svého počítače, vyberte střih, velikost či barvu trička. Podle toho, jestli si zvolíte bavlněně nebo termo tričko, bílé či barevné, se odvine i jeho cena. Na tričko můžete umístit i text. Celý proces vám zabere tak 10 minut času a potom už jen můžete čekat na doručení.

 

Vytvořte si tričko s vlastním motivem