5 rad jak se sbalit na víkendový výlet | Dárečkyodsrdce.cz
08.07.2024
DarčekyOdSrdca
2024-07-08 5 rad jak se sbalit na víkendový výlet      Délka čtení: 3 min.

5 rad jak se sbalit na víkendový výlet

10 tipů na letní víkendové výlety po Slovensku jsme shrnuli do jednoho samostatného článku. Nyní vás však rádi inspirujeme. Shrnuli jsme pro vás také praktické rady na to, jak se pobalit na víkendové výlety. Zjistěte, co vám nesmí chybět na to, abyste si mohli svůj víkendový výlet naplno vychutnat, a zároveň si na něm odpočinout a přijít na jiné myšlenky.

5 rad jak se sbalit na víkendový výlet

Na pobalení se na víkendový výlet vám postačí batoh, vak, cestová taška nebo menší kufr. Co si tedy sbalit?

5 rad jak se sbalit na víkendový výlet1. Oblečení na výlet

Nejdůležitější je si na výlet sbalit oblečení, které umíte i vrstvit, ve kterém se cítíte pohodlně a které se k sobě rovnou i hodí. Díky tomu budete umět se stejnými kousky vytvořit několik kombinací na celý víkend. Vsadit můžete i na jedinečné oblečení s vlastním potiskem, pro sebe nebo i pro celou skupinu výletníků, aby bylo každému jasné, že k sobě patříte. Vybrat si můžete například trička s vlastním potiskem, která můžete vytvořit pro celou skupinu. Na sport se vám sejdou funkční trička s vlastním potiskem, před sluncem vás ochrání kšiltovky s vlastním potiskem a při chladnějších večerech vás zahřejí mikiny s vlastním potiskem. Případně si můžete sbalit i jiné jedinečné kousky z vašeho šatníku, bez kterých si neumíte představit váš výlet. A rozhodně nezapomeňte na sluneční brýle.

2. Obuv na výlet, která vás nezradí

Při balení obuvi myslete hlavně na to, jaké aktivity plánujete dělat, do wellnessu se vám sejdou pantofle, na turistiku trekingové boty, na cestování tenisky a na chatu přezůvky. Důležité je sbalit si také dostatek vhodných ponožek, bavlněných nebo funkčních trekingových ponožek určených pro turistiku či sporty. Náš tip: Ty boty, které předpokládáte, že budete využívat nejvíc, si sbalte minimálně dvoje, v případě například nepříznivého počasí a přetečení tenisek, si budete ještě děkovat.

3. Kosmetika, která se vám na výletě rozhodně sejde

Do kosmetické tašky si zabalte všechny nezbytné kosmetické přípravky, které využíváte denně. Hlavně abyste měli zubní pastu a kartáček, žiletku, tonizační vodu, odličovač, balzám na rty, antiperspirant, parfém, krémy na opalování, mléko po opalování a kapesníky. Šampon a sprchový gel již bývá součástí hotelových pokojů a penzionů, ale pokud se bojíte, že v ubytování, do kterého se chystáte nebude, raději si je přibalte. Většina kosmetických přípravků se již vyrábí i v malých cestovních baleních nebo si můžete takové vytvořit sami, stačí si pořídit prázdné láhve a nádobky, které jsou k tomu určeny.

4. Léky, které vám nesmí na výletě chybět

Do lékárničky si zabalte léky, které užíváte denně, ale i ty které by se vám mohly hodit, např. léky proti bolesti, léky proti zažívacím problémům, léky proti nevolnosti při cestování, kapky do očí či uší, sprej do nosu a hrdla, gel po štípnutí hmyzem, ale také repelenty, sadu leukoplastů, dezinfekci a teploměr. Hodit se vám mohou i malé nůžky, pinzeta či jehla.

5 rad jak se sbalit na víkendový výlet

5 rad jak se sbalit na víkendový výlet5. Personalizované hry s vlastním potiskem na výlet

Při plánování výletu po Slovensku myslete vždy i na plán B, který se vám zejména v případě nepříznivého počasí určitě sejde. Zabalte si například personalizované hry s vlastním potiskem, které vás zachrání před nudou a dodají nepopsatelný zážitek z hraní si díky potisku z vašich vlastních fotografií. Máme na mysli například sedmové hrací karty z vašich fotek, můžete si na ně nechat potisknout až 32 vašich fotografií, oblíbené je také pexeso s vašimi fotkami, na které se vám vejde až 20 vašich fotografií, či pro nejmenší i obrázkové domino z vlastních fotografií, na které si můžete nechat potisknout 7 různých fotografií.

A pamatujte, že i na něco zapomenete, nezapomeňte si tedy přibalit i finanční zálohu, abyste si v případě nouze mohli chybějíci věc půjčit nebo koupit. Takže žádný stres, rychle se balte a už jen užívejte.