Dětská párty v interiéru: Jak ji zorgan | Dárečkyodsrdce.cz
15.10.2024
DarčekyOdSrdca
2024-10-15 Dětská párty v interiéru: Jak ji co nejlépe zorganizovat?      Délka čtení: 3 min.

Dětská párty v interiéru: Jak ji co nejlépe zorganizovat?

Dětská párty je výzvou pro každou maminku, která chce svému dítěti připravit nezapomenutelnou oslavu. Najít ideální místo, zvládnout výzdobu a občerstvení, vhodné aktivity a všechny štěbotavé hosty, není tak jednoduché, jako by se na první pohled mohlo zdát.

Zejména, pokud má vaše ratolest svátek v období, kdy se nemůžete spoléhat na zelený trávník a hřejivé sluneční paprsky. V následujícím článku si proto můžete přečíst několik tipů a rad, jak uspořádat dětskou párty v interiéru.

dětská party

Kde a kdy uspořádat oslavu pro dítě v zimě

  • Místo párty je rozhodující

Jelikož vás omezuje roční období, ve kterém vaše ratolest slaví, váš výběr je poněkud limitován. V dnešní době však nemusíte na oslavu plnou dětské radosti obětovat zařízení svého domu či bytu.

Poohlédněte se po okolí a určitě najdete baby friendly restauraci nebo kavárnu s dětským koutkem, kde mají s dětskými oslavami zkušenosti. Po vzájemné dohodě si můžete přinést i vlastní občerstvení a naopak máte postaráno o nápoje nejen pro děti, ale i pro jejich doprovod. Alternativou mohou být specializovaná indoor herny nebo mateřská centra, která své prostory pro podobné události pronajímají za určitý poplatek.

  • Ideální čas pro dětskou oslavu

Pokud přemýšlíte nad tím, kdy dětskou oslavu uspořádat, rozhodující je věk gratulantů. Při plánování je třeba zohlednit případný denní spánek dětiček nebo pracovní dobu rodičů. Ideálním dnem je sobota nebo neděle, kdy se umí každý z pozvaných hostů snadněji uvolnit z kolotoče každodenních povinností.

Jídlo a aktivity na dětské párty v interiéru

  • Občerstvení na dětskou oslavu

Jak už to u dětí bývá, každé má rádo něco jiného. Existují však jídla nebo spíše pochutiny, kterým neodolá téměř žádné z nich. Jak by to však vypadalo, kdybyste na dětské oslavě nabízeli občerstvení sestávající z bonbonů, chipsů či sladkostí? Na takovou párty byste zřejmě znovu nevzali vlastní dítě ani vy.

Jak to tedy vymyslet tak, aby byl vlk sytý a ovce zůstala celá?

Existují možnosti, jak dětem připravit zdravé a chutné párty jídlo na oslavu, kterým neopovrhnou. Stačí trochu kreativity a i ze zeleniny a ovoce dokážete vytvarovat poutavé a veselé dětské jednohubky. Vyměňte tyčinky za raw mrkvové nebo jablečné hranolky, a bramborové chipsy za zdravější batátovou variantu. Popusťte uzdu své fantazii, malí hosté to určitě ocení.

veselé párky

  • Program dětské párty je klíčový

Pokud jste se rozhodli uspořádat oslavu v herně, máte k dispozici spoustu pomůcek a hraček, díky kterým si děti přijdou na své. Spoléhat se však na to, že se kompletní program vyvine spontánně, je dost velké riziko. Připravte si tedy do zálohy několik her a aktivit, které rozproudí zábavu na dětské párty tím správným směrem.

Náš TIP: Pokud připravujete párty pro starší děti, určitě se skvěle zabavíte při malování sklenic.

Skvělým nápadem je například vymyslet celé oslavě téma. Inspirací může být oblíbená pohádka oslavence. Tématická oslava nejenže přináší možnost přizpůsobit výzdobu, ale i jídlo na párty a aktivity můžou být laděny do stejné tématiky. Můžete například připravit dětské jednohubky ve tvaru postaviček nebo zvířátek z pohádky, kterou má oslavencova parta ráda. 

Překvapte hosty malým dárkem na památku

Pokud chcete, aby si malí hosté odnesli z oslavy nejen krásné vzpomínky, ale také něco hmatatelného, ​​co jim oslavu připomene, skvělou volbou jsou malé personalizované dárky. Představte si, jakou radost udělá každému děťátku malý suvenýr s jeho jménem či oblíbenou postavičkou. Takovým milým překvapením může být například hrneček s vlastním potiskem, náramek nebo klíčenka, které jim budou připomínat nezapomenutelnou oslavu vašeho děťátka.

Personalizované hry na každou oslavu