Jak zvládnout zářijové tempo po prázdnin | Dárečkyodsrdce.cz
20.08.2024
DarčekyOdSrdca
2024-08-20 Jak zvládnout zářijové tempo po prázdninách? Pomůže kalendář s fotkami a správný úhel pohledu      Délka čtení: 3 min.

Jak zvládnout zářijové tempo po prázdninách? Pomůže kalendář s fotkami a správný úhel pohledu

Září nám už běží na plné obrátky a vy se stále cítíte, jako by se to celé kolo povinností točilo v jiném časoprostoru? Inu, budíček bývá těžký. Čas se však zastavit nedá, a proto jsme si připravili několik tipů, jak zvládnout první poprázdninové týdny tak, abyste naskočili na rozjetý vlak v plné síle.

Jak zvládnout zářijové tempo po prázdninách? Pomůže kalendář s fotkami a správný úhel pohledu

Soustřeďte se na to podstatné. Přetočit kalendář nestačí, zkuste správný úhel pohledu

Největší pozornost se, tradičně, začátkem školního roku soustředí směrem k našim školním povinnostem. O tom, jak děti připravit na úspěšný návrat do školy, jsme už psali.

Dny se však zkracují a počasí zhoršuje i pro dospělé. Pokud se k tomu přidá šílené tempo pracovních povinností a mlhavá rána, člověk snadno propadne pochmurným myšlenkám. Brnkli jsme právě na tu pravou strunu?

Čtěte dále, pomůžeme vám je překonat.

Jak zvládnout zářijové tempo po prázdninách? Pomůže kalendář s fotkami a správný úhel pohledu

I podzim má své kouzlo. Vzpomeňte si na věci, které na ní milujete

Zpět k tomu správnému úhlu pohledu. Přesně ten je totiž hlavním pilířem k tomu, aby odcházející léto nevzalo s sebou i naši dobrou náladu. Ano, je pravdou, že hřejivé paprsky a dlouhé večerní seance na terase s přáteli si tak brzy už nevychutnáme, ale na druhé straně, i podzim dokáže připravit příjemné momenty.

Pusťte se do originální halloweenské výzdoby, udělejte si s dětmi draka a pořádně ho vyzkoušejte během teplých dnů babího léta. Odstartujte nedělní pečení bábovek a vychutnávejte si bylinkové čaje, které jste přes léto nasušili, nebo se jednoduše zakuklete během deštivých dnů do deky s dobrou knížkou a relaxujte. Přes léto jedeme na plný plyn od rána do večera. A podzim je ten správný čas dopřát si ve volném čase zpomalení, tak si jej užijte.

Klíčem k dobré náladě je motivace nebo vzpomínky. Obojí spolehlivě vyřeší kalendář s fotkami

Každý někdy potřebuje nakopnout. Ať už nestíháte v práci, nebo to doma vypadá doslova jako na bojišti, vy sami víte, co na vás platí. Pro někoho jsou to silné motivační citáty, které v něm probudí potřebu posunout se vpřed. Pro jiného je to naopak milá vzpomínka na chvíle letní pohody z poslední dovolené nebo fotka s rodinou.

Oblíbený citát či momentku s milovanou osobou můžete mít vždy po ruce ve formě unikátního kalendáře s fotkami, který vám vykouzlí úsměv na tváři, byť každé pondělní ráno.

kalendář s vlastními fotkami

Vybírejte si informace, které se k vám dostanou. Ty dokážou s vaší náladou opravdu divy

Žijeme v době informační, to je pravda. Poslední dobou se na sítích objevují převážně samá negativa, někdy až agrese. Pokud si chcete ponechat kousek střízlivého pohledu na každodenní povinnosti, eliminujte řadu negativních zpráv, které se k vám dostávají. Jak?

Postačí, pokud nebudete stříhnout na každý zpravodajský blok v televizi, sledovat nic neříkající stránky, jejichž snahou je šíření strachu a nenávisti a nakonec se odpoutejte i od sociálních sítí, kde na vás negativismus číhá pomalu z každého příspěvku. Zrušit sledování a nečíst bezpředmětné diskuse je přece tak jednoduché.

Nezapomínejme si vážit běžných, každodenních možností

Zkuste se na tento podzim podívat jako na podzim plný možností. Třeba i těch každodenních. Přestože nabírá zářijové tempo skutečně na obrátkách, buďme vděční za to, že studenti opět zahřívají školní lavice a učitelé mohou učit. Že si můžeme jít nakoupit potraviny v době, kdy chceme nebo že můžeme navštívit své nejbližší a vychutnat si s nimi chvíle při té nedělní bábovce a teplém čaji. Není to tak dávno, co toto všechno možné nebylo.

A právě přes takovou optiku a s osobním motivačním kalendářem s fotkami se potom i pracovní tempo po prázdninách či delším homeoffice může zdát jako pozitivní fakt. Co vy na to?

Chci si objednat kalendář s vlastními fotkami