Jak zabavit děti nětradičně | Dárečkyodsrdce.cz
17.09.2024
DarčekyOdSrdca
2024-09-17 Maminky, přemýšlíte nad tím, jak zabavit děti? Vyzkoušejte puzzle, pexeso či domino tak trochu netradičně      Délka čtení: 3 min.

Maminky, přemýšlíte nad tím, jak zabavit děti? Vyzkoušejte puzzle, pexeso či domino tak trochu netradičně

Uvěznilo i vás počasí, nemoc či jiné omezení na delší dobu doma? Každá maminka si láme hlavu nad tím, jak zabavit děti, aniž by neustále seděly před televizí či počítačem. Obkoukaným hračkám a neustálým chvilkám hašteření se mezi sourozenci může být však rázem konec. Ptáte se jak?

Prosím, inspirujte se našimi tipy na hry a aktivity pro dětičky, které v regálech obchodů určitě nenajdete.

rodina skládá puzzle

Hledáte tip na netradiční hru? Zahrajte si pexeso z vlastních fotografií, vtipné momenty i krásné vzpomínky jsou zaručeny

Ne nadarmo se říká, že klasické hry mají své nesmrtelné kouzlo. Vzpomínáte si, jak jste volný čas trávili vy? Nehledě na to, že technologie zřejmě nebyly součástí vašeho dětství, patřily mezi povinnou výbavu každého školáčka pexeso, kvarteto nebo oblíbený černý Petr.

I dnes je pexeso jednou z prvních společenských her, se kterou přicházejí děti do kontaktu. Hledání párů kreslených zvířátek či oblíbených pohádkových postaviček je naučí trpělivosti a zároveň potrénuje jejich paměť.

Pokud je však i u vás doma slyšet věty tipu „pexeso? to je nudáááá!”, nastal ten správný čas vnést do hry trochu smíchu a jedinečnosti.

Vyzkoušejte malou změnu. Pexeso z vlastních fotografií, které pobaví celou rodinu. Výběr fotografií je samozřejmě na vás. Klidně si můžete vytvořit hned několik druhů pexesa. Jedno z fotek z rodinných výletů a dovolených, jiné například z momentek, na které rádi vzpomínáte.

Sedma, faraon či kent naberou díky originálním sedmovým kartám s vašimi fotkami osobité kouzlo

Přestože tyto karetní hry zvládají až o něco starší děti, je více než zaručeno, že atmosféra hry strhne i ty nejmenší. Zejména, pokud se zapojí celá rodina a rozhovor během sedmy přirozeně zabloudí ke krásným vzpomínkám a jedinečným momentům ze společně strávených chvil.

Jak je to možné?

Přece pomocí originálních sedmových karet s vlastními fotkami. Až 32 různých záběrů můžete umístit na pozadí klasických sedmových karet, které snadno zvládnou i nejednu stanovačku, výlet do přírody či piknik. Zjistit, kdo zavádí ve hře kent, tak bude ještě vtipnější, pokud si na karty zvolíte zábavné momentky z vašeho života nebo fotky s grimasami, které si vytvoříte speciálně pro tento účel.

domino s vlastními fotkami

Nahraďte fádní tečky z domina svými fotografiemi. Děti si je zamilují hned při první hře

Až sedm různých fotografií nebo obrázků můžete vybrat k vytvoření originálního domina. I vy jste už téměř na tuto hru zapomněli? Jednoduchá, ale díky originálnímu motivu zábavná hra vaše ratolesti nejen zaměstná, ale procvičí jejich postřeh, šikovnost a vizuální orientaci. Díky provedení z odolného plexiskla se nemusíte obávat, že se nová zábava rychle zničí.

Pokud už si opravdu nevíte rady, jak dětem vyplnit čas a zároveň nadchnout jejich hlavičky, obrázkové domino s vlastními fotkami rozhodně stojí za zkoušku. Objednat si jej můžete online dokonce i o půlnoci, aniž byste z domu byť jen paty vytáhli.

puzzle s vlastní fotkou

Děti a skládačky k sobě patří. Vytvořte originální puzzle z fotky, které si budou chtít zarámovat

Posledním tipem, jak pobavit menší dětičky, když už maminkám dochází fantazie, je ověřené puzzle. Při skládání se naši nejmenší trénují nejen v jemné motorice a pozornosti. V případě originálního puzzle z vlastní fotky zažijí chvíle zábavy, kdy budou hledat dílek se svým nosem, polovinou tatínkovi ruky či maminčinu botu.

Puzzle z téměř 200 dílků je zárukou příjemně stráveného času v rodinném kruhu již od prvního momentu, jelikož je dodáno rozloženo. A ve chvíli, kdy nadšené dětské prstíky přiloží správně poslední chybějící dílek, nemusíte skládačku znovu rozložit a schovat do krabice. Oblíbenou momentku z dovolené nebo rodinný portrét, který jste právě vyskládali, můžete zarámovat a použít jako netradiční dekoraci. A klidně se pustit do skládání dalšího puzzle nebo jiné kreativní hry z našich tipů. Věříme, že promění nejednu nudnou chvilku každého předškoláka či mladšího školáka v zábavně a smysluplně strávený čas.

Objednat keativní hru pro děti