Návod, jak zarámovat puzzle | Dárečkyodsrdce.cz

Vážení zákazníci, dne 5.10.2024 od 22:00 do 6.10.2024 5:00 bude na našem webu probíhat aktualizace zabezpečení. V tomto čase nebude dostupná naše webová stránka. Děkujeme za pochopení.

03.09.2024
DarčekyOdSrdca
2024-09-03 Návod, jak zarámovat puzzle      Délka čtení: 2 min.

Návod, jak zarámovat puzzle

Na puzzle si vzpomínáme ještě z našich dětských let. Nebylo nic zajímavějšího, než se posadit na podlahu a do noci hledat dílek, který pasuje do pravého horního rohu. Toto unikátní dílo vypadá ještě lépe, když je zarámováno. Popravdě řečeno, je to určitě jednodušší, než ho poskládat až do posledního kousku.

Pokud se vám nebo vašim dětem podaří poskládat více než tisíc kusové puzzle, byla by škoda nechat tuto tvrdou dřinu jen tak. Rámování tohoto zábavného výtvoru není nic složitého. Potřebujete k němu jen lepidlo a pevný podklad.

Puzzle s vlastním potiskem dareckyodsrdce.cz

Krok 1: Jaké lepidlo?

Speciální lepidlo na puzzle, které dostanete například v papírnictví. Speciální proto, že je průsvitné a tekuté. Aplikujte jej na celý povrch puzzle tak, aby steklo i do štěrbin mezi jednotlivými dílky. Potom ho jemně rozetřete stěrkou nebo houbou.

Krok 2: Tvrdý podklad

Po kroku číslo jedna potřebujete svůj výtvor přilepit o dostatečně pevný podklad, čímž může být buď dřevo nebo karton. Záleží také na tom, jak velké puzzle máte před sebou, jestli má 50, 100 nebo 1500 dílů. :-) Puzzle tedy otočte z druhé strany, opět naneste lepidlo (nejlépe lepidlo na papír) a přiložte vybraný podkladový materiál. Dejte si pozor, aby dílky nepřečnívaly, a tedy aby byl materiál umístěn rovnoměrně.

Krok 3: Se sklem či bez?

Své puzzle můžete svrchu pokrýt sklem, na což jsou dvě možnosti. Buď půjdete do sklářství, kde vám sklo odborně uřežou, nebo si koupíte klasický euroclip, kterým se rámují běžné fotky a prodává se v obchodech. Pozor však na to, abyste vzali správnou velikost. Se sklem bude Vaše puzzle vypadat určitě lépe.

Chybí vám námět? Využijete některou ze svých vlastních fotek

Ještě že existují možnosti, jak si lze dát vytisknout puzzle s vlastními fotkami. Nemusíte se omezovat obrázky exotických zvířet nebo krajin za úsvitu slunce. Vaše vlastní fotografie budou unikátním doplňkem tohoto veledíla. Nechte si je potisnout u nás. Originalita se cení více než cokoli jiného a jistě to ocení i návštěvníci vašeho bytu či pokoje.

Chci vytvořit puzzle z vlastních fotek