Pexeso s vlastními fotkami | Dárečkyodsrdce.cz
22.10.2024
DarčekyOdSrdca
2024-10-22 Pexeso s vlastními fotkami: (Nejen) zábava pro celou rodinu      Délka čtení: 2 min.

Pexeso s vlastními fotkami: (Nejen) zábava pro celou rodinu

Vizuální paměť, jakož i jemnou motoriku vašeho malého nezbedníka podpoří společenské hry. Pexeso s vlastními fotkami vám pomůže dětskou duši zabavit a uchvátit.

rodiče zvedají syna za ruce

Hraní pexesa však zdaleka nemá dobrý vliv pouze na tři až čtyřleté děti, které se seznamují s věcmi kolem a potřebují si trénovat paměť, pozornost i pohotové reakce. V první řadě stmeluje rodinu. Rodiče si v kruhu společenské hry mohou večer příjemně odpočinout a děti budou šťastné, že se mají s kým a jak pobavit.

Samozřejmě kromě pexesa existuje několik společenských her, které jsou příjemným zpestřením domácí pohody. V tomto článku však pozornost přeneseme právě na pexeso. Chtěli bychom vám ukázat, že může být nejen zábavné, ale také osobnostně přínosné. Tak sledujte!

Spojení zábavy s učením

V hlavní roli této hry stojí vaše dítě. Vždyť kvůli němu sedíte na zemi a ještě i po práci přemýšlíte, kde najít ten správný pár k obrázku hrocha.

Na vaši ratolest má hraní pexesa skutečně jen pozitivní důsledky. Pokud chcete, aby se naučilo správně pojmenovat všechna zvířátka, vždy po otočení obrázku jej vyzvěte, aby řeklo jeho název. Bude umět lépe spojovat souvislosti mezi sebou a naučí se pojmenovat mnoho zajímavých předmětů, jevů, zemí, zvířat.

Přečtěte si také: Které hry podporují inteligenci dětí?

Pohádka (historka) na dobrou noc

Víte, co děti milují ze všeho nejvíc? Vyprávění příběhů. Takže klidně převezměte na tento večer roli vypravěče, který popíše příběh zvířátek z pexesa. Jak se mravenec se slonem v lese setkali a šli závodit v tom, kdo bude rychlejší.

Kdybyste na pexeso využili vlastní fotky, například z nedávné dovolené, příběhy jsou hned na světě. Nemluvte historky z fotek jen vy, ale nechte, ať se i vaše dítě „rozmluví“. Zeptejte se ho, jestli si pamatuje na tu a tu fotku. Z hraní pexesa se může stát příjemný návrat na hezky strávené chvíle a také tím podpoříte úžasnou dětskou kreativitu.

Mentální trénink nad zlato

I vaše dospělácká duše se může ze společenské hry něco naučit. Mentální trénink je skvělý pro všechny lidi bez ohledu na věk. Jelikož je náš mozek podobný jako sval (buď je nerozcvičený a líný, nebo pružný a výkonný), je dobré jej udržovat v kondici. Luštěním křížovek, sledováním znalostních soutěží, hraním her jako pexeso, čtením knih.

Jak děti okouzlit? Odpovědí je pexeso s fotkami

Jednoznačně, děti mají rády věci, které jsou neotřelé a zábavné. Proto je určitě potěší, když spolu s nimi vyberete vlastní obrázky pro tuto milou společenskou hru. Spolu od vás budeme potřebovat 20 různých obrázků, ať už to budou fotky míst, oblíbených jídel, nebo pohádkových postaviček. Hrací karty pexesa dostanete vytištěny na lesklém papíře. Obrázky jednoduše přiložte z počítače do části: Nahrát podklady.

Pokud se nás cokoli chcete zeptat, jsme vám k dispozici. :)

Chci si navrhnout vlastní pexeso