UV potisk a gravírování | Dárečkyodsrdce.cz

Vážení zákazníci, dne 5.10.2024 od 22:00 do 6.10.2024 5:00 bude na našem webu probíhat aktualizace zabezpečení. V tomto čase nebude dostupná naše webová stránka. Děkujeme za pochopení.

10.09.2024
DarčekyOdSrdca
2024-09-10 UV potisk a gravírování – jednou provždy jasné co je co      Délka čtení: 1 min.

UV potisk a gravírování – jednou provždy jasné co je co

I vy máte problém představit si co je UV potisk a co gravír? Jaké jsou vlastnosti těchto technologií a která je k čemu dobrá? My Vám pomůžeme, připravili jsme pro Vás krátký článek, abyste měli jednou provždy jasno v těchto pojmech.

UV potisk

Tato technologie je vhodná zejména pro potisk reklamních předmětů. UV tiskárny obsahují speciální barviva, která neobsahují rozpouštědla. Barva je nanášena tryskami v miniaturních kapkách na předmět. Následně je potisk vystaven UV světlu, které zajistí vytvrzení a fixaci. Podobným způsobem se používají UV lampy při gelové manikúře. V naší nabídce najdete s UV potiskem například Vůni do auta, či Fotografii na dřevěném podstavci.

UV potisk a gravírování – jednou provždy jasné co je co

Gravír a gravírované předměty

Při gravírování a řezání pomocí CO2 laseru se vyzařuje paprsek světla, který pomocí pálení a odpařování štěpí gravírovaný materiál. Soustředění světelného paprsku, vypaluje vrchní část povrchu do požadované hloubky. Vytváří se tím nesmazatelná stopa (jemný reliéf), v podobě obrazu, znaku nebo písma na povrchu materiálu. Gravírováním, nelze vytvořit barevný potisk. Barva po gravírování je závislá na materiálu, případně na spodní vrstvě u vícevrstvých materiálů, např. kovové pero potažené barevnou vrstvou. Po vygravírování takového předmětu je odpalována barevná vrstva až po kovovou část.

Mezi materiály vhodné pro gravírování patří především výrobky ze dřeva, kůže, koženky, gumy, papíru a skla. Za pomoci rotačního nástavce lze gravírovat i kruhové předměty jako sklenice a láhve. Kromě sklenic a lahví je gravírování často využíváno například u psích známek, pet tagů či náramků s ID známkou, placatek atd.

UV potisk a gravírování – jednou provždy jasné co je co

Nakupovat personalizované dárečky